SFATUL

O femeie s-a prezentat la un specialist și l-a rugat:

– Mă puteți ajuta? Am o mare problemă. Am greutăți cu soțul meu. În toate serile, când se întoarce acasă, se iscă certuri puternice.

Omul a răspuns:

– Este simplu.

– Bine. Atunci, ce trebuie să fac?

– În fiecare seară, când auzi că soțul sosește, ia în gură aceste patru pilule roz, una după alta, nu toate împreună, și apoi amintește-ți să le sugi încet. Foarte, foarte încet.

După o săptămână, femeia s-a întors la specialist, surâzătoare și destinsă.

– Acele pilule sunt minunate! Aș dori încă o cutie. De când le iau, nu am mai avut nici o discuție la sosirea soțului meu, seara!

 

Ministrul de Externe francez, Robert Schuman, a povestit într-o zi de ce nu se însurase niciodată.

– Cu mult timp în urmă, pe când călătoream cu metroul, am călcat întâmplător un picior al unei doamne. Înainte de a putea să mă scuz, ea m-a atacat strigând: „Ești obișnuitul imbecil stupid! Uită-te unde calci!”. Apoi a ridicat ochii și, roșind, a exclamat: „Vai, scuzați-mă, domnule! Credeam că este soțul meu…”.

 

„Limba este printre organele noastre aceea care pângărește tot trupul și aprinde cursul existenței după ce a fost aprinsă de Gheenă. Căci orice specie de animale, de păsări, de reptile și animale de mare poate fi domesticită și chiar au fost domesticite de neamul omenesc, dar limba n-o poate domestici nici un om” (Iac 3,6-8).

 

365 de povestioare pentru suflet – Bruno Ferrero. Editura Presa Bună – 2013